portur.top

  

Bästa artiklarna:

  
Main / Toucan fakta vad de äter i Argentina

Toucan fakta vad de äter i Argentina

Mäter 63. Dess svarta kropp och vita hals överskuggas av dess mest igenkännbara drag: Den ljusorange näbben är ungefär 19 cm 8 tum.

Men trots sin betydande storlek väger näbben mindre än du kanske tror. Sammansatt av proteinet keratin innehåller näbbstrukturen många luftfickor som möjliggör en mycket låg massa. Dessutom har ny forskning dragit slutsatsen att tukaner reglerar kroppstemperaturen genom att justera blodflödet till näbben.

Mer blodflöde innebär att mer värme frigörs. När tukaner sover, stoppar de näbben under fjädrarna för att hålla dem varma. Toco-tukaner använder också näbben för att plocka och skala frukt, deras huvudsakliga matkälla. Dessutom har näbben en platt tunga av samma längd, vilket hjälper toukanen att fånga insekter, grodor och reptiler.

Toco-tukaner äter också ibland ägg från andra fåglar. Även om de tillbringar mycket tid i träd är de inte särskilt bra på att flyga. Tukaner reser främst bland träd genom att hoppa. När de flyger slår de kraftigt på vingarna och glider och reser bara korta sträckor. Tukaner häckar i håligheterna i träd. De flyttar ofta in i hål som skapas och överges av hackspettar. Flera tukaner lever tillsammans i en enda hål.

Det är i dessa håligheter som de lägger sina ägg, vanligtvis två till fyra om året. Båda föräldrarna inkuberar äggen i 16-20 dagar. När kycklingarna kläcks fortsätter båda föräldrarna att ta hand om de unga. Babytukaner föds inte med en alltför stor näbb; näbben växer när fåglarna utvecklas. Inbyggt i Sydamerika, toco-tukaner bor i en rad livsmiljöer inklusive tropiska skogar, savannor och buskmarker.

Eftersom toco-tukaner kan leva i en mängd olika livsmiljöer är de inte lika mottagliga för förstöring av regnskogar som andra arter. Deras befolkning har inte fastställts, men den anses vara stor på grund av frekvensen av observationer inom deras räckvidd.

Som sådan listas toco-tukanen av IUCN som minst bekymmer, och det finns inga specifika försök att skydda arten. Även om toco-tukaner inte anses vara hotade kan du ändå hjälpa till att skydda deras livsmiljö. Undvik att köpa produkter gjorda av regnskogträ och hjälp med att samla in pengar för att skydda Sydamerikas regnskogar. Smith är en gymnasielärare i språkkonst.

Han är också en bidragande redaktör för My House Rabbit. Hoppa till primärt innehåll. Hoppa till sekundärt innehåll. Bevarandestatus Eftersom toco-tukaner kan leva i en mängd olika livsmiljöer är de inte lika mottagliga för förstöring av regnskogar som andra arter.

Vad du kan göra för att hjälpa Även om toco-tukaner inte anses vara hotade, kan du ändå hjälpa till att skydda deras livsmiljö. Toco Toucan-distribution Inhemsk i Sydamerika, toco-tukaner bor i en rad livsmiljöer inklusive tropiska skogar, savannor och buskmarker. Om författaren P.

Dela den här djurartikeln:

(с) 2019 portur.top